28,6581$% 0.14
31,1745€% 1.78
35,8156£% 1.9
1.806,58%0,99
2.997,00%0,36
1013639฿%-3.73102
Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Gene Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday çıkaracağını açıklayan Altılı Masa, diğer partilerin genel başkanlarının da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını bildirdi. Altılı Masa'nın yol haritasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in isteği ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı eklendi.
Muhalif gazeteci İsmail Saymaz, Altılı Masa'nın bu formülüne itiraz etti.'Bu krize gebe bir durumdur' Halk TV canlı yayınında konuşan Saymaz, “Beş cumhurbaşkanı yardımcısı vardı. yediye çıkmış olmuş oldu fiilen. Benim buna itirazım sürüyor. Orada ki yapılanmanın halen karmaşık olduğunu düşünüyorum. Belli görevler savaş ilanı, OHAL ilanı, belli atamalar ile ilgili cumhurbaşkanı yardımcılarının uzlaşması şart olduğunu ifade ediyor. Bunun mekanizması geliştirilmeden bu krizlere gebe bir durumdur.” ifadelerini kullandı.
İsmail Saymaz'dan Altılı Masaya tepki: Bu krizlere gebe bir durumdurAltılı Masa'nın yedi cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan yönetim formülüne muhalif gazeteci İsmail Saymaz'dan bile itiraz geldi. Bu yapılanmanın karmaşık olduğunu belirten Saymaz, “Belli görevler savaş ilanı, OHAL ilanı, belli atamalar ile ilgili cumhurbaşkanı yardımcılarının uzlaşması şart olduğunu ifade ediyor. Bunun mekanizması geliştirilmeden bu krizlere gebe bir durumdur.” ifadelerini kullandı.
Enver Aysever: Kafamı duvarlara vurarak Kemal Bey'e oy vereceğimCHP yandaşı gazeteci Enver Aysever, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ancak bundan büyük bir pişmanlık duyacağını itiraf etti. Altılı Masa'da yer alan partilere tepki gösteren Aysever, “Seçimde oyumu Kemal Bey'e vereceğim ama bunu vallahi de billahi de kafamı duvarlara vurarak yapacağım, büyük pişmanlık duyacağım. Erdoğan'dan kurtulmak için geldiğimiz hale bak.” ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi kurucularından Yusuf Ziya Özcan’dan AK Parti ve MHP’ye tehdit: ‘Size bundan böyle yaşama hakkı yok’
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.